Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Smullen maar: zo maak je een lasagne met courgette en gehakt

Deze courgettelasagne is hartig, warm en precies goed op een frisse herfstdag. In plaats van lasagnebladen vormen dunne plakken courgette de basis van deze smeuïge schotel. Met kruidig gehakt, verse groenten en een laagje Parmezaanse kaas is het een maaltijd die altijd goed in de smaak valt.

Lasagne met courgette

Ingrediënten:

Voor 4 personen

  • 800 gram fijngesneden Italiaanse roerbakgroenten
  • 700 gram passata
  • 300 gram rundergehakt
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 1 groene courgette
  • 1 gele courgette
  • 1 eetlepel milde olijfolie
  • 1 bakje tuinkers
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • versgemalen zwarte peper

Zo maak je een lasagne met courgette en gehakt:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook kort aan. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Strooi de Italiaanse kruiden en het paprikapoeder erbij en schep goed om. Voeg vervolgens de roerbakgroenten toe en bak enkele minuten mee. Schenk de passata erbij en laat de saus ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper.
  3. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf lange linten van de courgettes. Vet een ovenschaal (circa 20 bij 30 centimeter) licht in en begin met een laag courgettelinten. Verdeel daarover de helft van de gehaktsaus. Herhaal de lagen en eindig met courgette bovenop. Strooi de Parmezaanse kaas erover.
  4. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de lasagne in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Haal de ovenschaal eruit en laat hem een paar minuten rusten. Garneer vlak voor het serveren met verse tuinkers en nog een beetje extra Parmezaan.

Tip: maak je liever een vegetarische lasagne? Vervang dan het rundergehakt door plantaardig gehakt of extra groenten.

Culinair
  • Albert Heijn
  • Adobe Stock