Slagroom in het beslag
Door slagroom aan het beslag toe te voegen krijgen poffertjes een romige smaak en een fluweelzachte structuur. Doordat het vetpercentage hoger is dan bij melk, worden de poffertjes voller van smaak en nét wat zachter van binnen, zonder hun luchtigheid te verliezen. Alsof ze smelten op je tong. Het resultaat? Poffertjes die smaken alsof ze vers van de kermis komen – alleen dan uit je eigen keuken.
Benodigdheden:
- 350 milliliter volle melk
- 200 milliliter ongeklopte slagroom
- 200 gram bloem
- 130 gram boekweitmeel
- 10 gram gedroogde gist
- 2 grote eieren
- 1,5 theelepel kristalsuiker
- snuf zout
- roomboter
- poedersuiker
- poffertjespan
Zo maak je de lekkerste poffertjes:
- Meng de suiker, bloem, kaneel, het boekweitmeel en zout in een kom.
- Voeg ook de gist aan het mengsel toe en schenk al roerend de melk en slagroom in de kom. Zorg dat het een glad geheel is en mix vervolgens de eieren erdoorheen.
- Laat de kom ongeveer anderhalf uur op kamertemperatuur staan, afgedekt met een theedoek.
- Voordat je de poffertjes gaat bakken, is het belangrijk dat je de poffertjespan alvast op het vuur zet en op laat warmen. Vet 'm daarna in met boter of olie.
- Verdeel het beslag over de vakjes in de poffertjespan. Dit kun je doen met een (soep)lepel. Voor het gemak kun je het beslag ook in een doseerfles schenken – dat kan bijvoorbeeld een schoongemaakte sausfles zijn.
- Draai de poffertjes op tijd om met behulp van een satéprikker. Dit kan op het moment dat het beslag vanboven droog oogt.
- Serveer de poffertjes met een flinke klont roomboter en lekker veel poedersuiker.
Culinair
- Cakies
- Adobe Stock