Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je een verrukkelijke perentaart met speculaas

Peren en speculaas – veel herfstiger wordt het niet. In deze perentaart met speculaas en amandelspijs komen de smaken van het seizoen perfect samen: kruidig, zoet en troostrijk. En het mooiste? Hij is verrassend eenvoudig te maken.

Perentaart met speculaas

Ingrediënten:

  • 150 gram bloem
  • 150 gram zachte roomboter
  • 150 gram amandelspijs
  • 5 handperen
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels abrikozenjam
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • mespunt zout
  • optioneel: handjevol walnoten ter decoratie

Zo maak je de perentaart met speculaas:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Halveer de peren. Schil ze en ontdoe ze van hun klokhuizen. Wrijf ze vervolgens in met citroensap.
  3. Klop in een kom de boter en amandelspijs op tot een romige massa.
  4. Klop vervolgens één voor één de eieren erdoor en voeg dan al kloppend de bloem, speculaaskruiden, het zout en de jam toe. Klop net zo lang door tot het een romig beslag is.
  5. Vet een bakvorm in, schep het beslag in de vorm en verdeel het gelijkmatig.
  6. Leg de peren in een cirkel in het beslag, met de bolle kant naar boven en de smalle kant naar het midden.
  7. Zet de vorm in de oven en bak de taart in ongeveer 50 minuten gelijkmatig bruin.
  8. Laat de taart iets afkoelen voordat je hem serveert en garneer de taart eventueel met wat walnoten.
Culinair
  • Kookfans
  • Adobe Stock