Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Klassieker met een twist: hutspot met pompoen en feta

Wie zegt dat hutspot saai is, heeft deze versie nog niet geproefd. Met pompoen, zoete aardappel en feta krijgt de klassieker een frisse, romige twist die je keer op keer wilt maken. Smullen maar!

Hutspot met pompoen

Ingrediënten:

Voor 4 personen

  • 800 gram pompoenblokjes
  • 750 gram kruimige aardappelen
  • 250 gram zoete aardappelen
  • 200 gram feta
  • 125 gram crème fraîche
  • 3 uien
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak
  • handvol geroosterde pompoenpitten

Zo maak je hutspot met pompoen en feta:

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Pel en snipper de uien.
  2. Verhit een scheutje olie in een ruime pan en fruit de ui enkele minuten tot hij zacht en glazig is. Voeg de pompoenblokjes toe en bak nog 2 minuten mee. Leg vervolgens de aardappelen en zoete aardappelen erbovenop en giet er zoveel water bij dat alles net onderstaat. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken, tot alles gaar is.
  3. Giet de groenten af en vang een beetje kookvocht op. Stamp de pompoen en aardappelen grof en roer er de crème fraîche door tot een smeuïge stamppot ontstaat. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe en breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en gedroogde tijm.
  4. Verdeel de hutspot over vier borden, verkruimel de feta er royaal over en garneer met de geroosterde pompoenpitten. Serveer direct – liefst met een goed glas appelcider erbij.
Culinair
  • Jumbo
  • Adobe Stock