Ingrediënten:
Voor vier personen
- 6 stoofpeertjes (bijvoorbeeld Gieser Wildeman)
- 100 milliliter rode wijn (of appelsap voor een alcoholvrije variant)
- 50 gram suiker
- 1 kaneelstokje
- 2 kruidnagels
- half stukje steranijs
- 1 stukje citroenschil
- 1 stukje sinaasappelschil
Zo bereid je stoofpeertjes in de airfryer:
- Schil de peertjes, maar laat de steeltjes eraan. Halveer ze eventueel als ze groot zijn, zodat ze beter in de airfryer passen.
- Meng de rode wijn (of appelsap), suiker, kaneel, kruidnagel, steranijs en de citrusschillen in een kom. Leg de peertjes erin en laat ze minimaal 30 minuten intrekken.
- Verwarm de airfryer voor op 160 graden. Plaats de peertjes in een ovenschaaltje dat in de airfryer past en giet de marinade eroverheen. Zet de airfryer aan voor 25 tot 30 minuten, tot de peertjes zacht en glanzend zijn. Controleer dit regelmatig.
- Serveer de stoofpeertjes warm, eventueel met wat kookvocht eroverheen geschept. Heerlijk als nagerecht, maar ook als bijgerecht.
Culinair
- Adobe Stock