Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Voor deze kokosmakronen heb je maar 4 ingrediënten nodig

Zin in iets lekkers, maar geen zin om uitgebreid te bakken? Met slechts vier ingrediënten – eiwit, kokos, suiker en vanille – tover je zo een trommeltje geurige, goudbruine kokosmakronen op tafel. Krokant van buiten, heerlijk zacht van binnen.

Kokosmakronen

Ingrediënten:

Voor circa 12 tot 14 stuks

  • 200 gram kokosrasp
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eiwitten
  • 1 zakje vanillesuiker

Zo maak je kokosmakronen met maar vier ingrediënten:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed intussen een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de kokosrasp, kristalsuiker, vanillesuiker en een snufje zout in een kom. Voeg de vier eiwitten toe en meng alles goed door tot een stevig, plakkerig geheel.
  3. Schep met twee eetlepels of een kleine ijslepel bergjes beslag op de bakplaat. Laat wat ruimte ertussen: ze zetten iets uit tijdens het bakken.
  4. Bak de makronen in 15 tot 18 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze goed afkoelen op een rooster: dan worden ze knapperig aan de buitenkant en blijven ze lekker zacht vanbinnen.

Chocoladetaart met maar vier ingrediënten

Word je wel blij van zo'n simpel bakrecept? Probeer dan ook eens deze chocoladetaart: je hebt maar vier ingrediënten nodig om 'm te maken. Hij is rijk van smaak, vol van structuur – en toch verrassend makkelijk om te maken. Een ideaal dessert voor wie indruk wil maken zonder gedoe. Eet smakelijk!

Culinair
  • Heel Holland Bakt
  • Adobe Stock