Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Heerlijk recept: courgette-ovenschotel met gehakt en kaas

Courgette is er volop in deze tijd van het jaar: hoog tijd dus om er een heerlijke ovenschotel mee te maken. In dit recept combineer je de groente met gehakt, ei, room en een handvol kaas. Lekker makkelijk uit de oven, en ideaal voor een avond waarop je niet lang in de keuken wilt staan.

courgette-ovenschotel

Ingrediënten:

Voor vier personen

  • 250 gram rundergehakt
  • 150 gram geraspte kaas
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 30 gram roomboter
  • 50 milliliter kookroom
  • 3 eieren
  • 2 courgettes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • handje verse peterselie
  • peper en zout naar smaak
  • olie of boter om mee in te vetten

Zo maak je een courgette-ovenschotel met gehakt en kaas:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een middelgrote ovenschaal in met wat boter of olie. Breng een grote pan met water aan de kook.
  2. Snijd de courgette in kleine blokjes en kook deze in circa 4 minuten beetgaar. Giet daarna af in een vergiet en laat goed uitlekken.
  3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Snipper de ui en pers de knoflook. Bak deze kort aan in de pan, voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul en goudbruin. Voeg peper, zout en fijngehakte verse peterselie toe.
  4. Verdeel de uitgelekte courgette en het gehaktmengsel over de bodem van de ovenschaal. Snijd de boter in kleine stukjes en verdeel deze erover.
  5. Klop in een kom de eieren los met de kookroom. Roer daar 100 gram van de geraspte kaas, wat extra peper en eventueel nog een beetje zout doorheen. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de ovenschaal.
  6. Strooi de resterende geraspte kaas en alle Parmezaanse kaas over de bovenkant van de schotel. Bak de ovenschotel in circa 35 minuten goudbruin en gaar.
Culinair
  • Lowcarbchef
  • Adobe Stock