Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je een ouderwets lekkere slagroomtaart

Deze feestelijke slagroomtaart is een klassieker met een zomers tintje. Perfect voor verjaardagen, koffiemomenten of gewoon omdat het bijna weekend is. De zachte cake maak je zelf, en met een flinke toef slagroom en wat vers fruit bovenop is het helemaal genieten.

Slagroomtaart

Ingrediënten:

  • 750 milliliter verse slagroom
  • 140 gram kristalsuiker
  • 140 gram tarwebloem
  • 75 gram amandelschaafsel (licht geroosterd)
  • 5 eieren
  • 4 verse aardbeien
  • handje frambozen
  • handje blauwe bessen
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 6 eetlepels aardbeienjam
  • 6 eetlepels poedersuiker
  • 1 eetlepel gesmolten boter (voor het invetten)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel maizena
  • snuf zout

Zo maak je een ouderwets lekkere slagroomtaart:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van 20 centimeter in met wat gesmolten boter en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier.
  2. Klop de eieren samen met de suiker, het zout en het vanille-extract au-bain-marie luchtig tot het mengsel ongeveer 40 graden is. Haal de kom van het vuur en klop nog even door tot het is afgekoeld naar kamertemperatuur.
  3. Zeef de bloem en maizena boven het mengsel en spatel alles luchtig door elkaar. Giet het beslag in de vorm en bak de biscuit in circa 25 tot 30 minuten in het midden van de oven. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm, haal 'm eruit en laat volledig afkoelen op een rooster.
  4. Klop de slagroom samen met de poedersuiker en slagroomversteviger stijf. Doe een klein deel in een spuitzak met kartelmondje voor de garnering.
  5. Snijd de biscuit horizontaal in drie plakken. Besmeer de onderste met jam en een deel van de slagroom. Herhaal dit met de tweede plak. Leg de derde plak ondersteboven bovenop voor een mooie vlakke taart.
  6. Bestrijk de hele taart met de resterende slagroom en druk voorzichtig het geroosterde amandelschaafsel tegen de zijkanten. Spuit bovenop toefjes slagroom en versier deze met partjes aardbei, frambozen en blauwe bessen.
Culinair
  • Adobe Stock