Ingrediënten:
Voor vier personen
- 300 milliliter melk
- 125 gram tarwebloem
- 2 eieren
- 2 eetlepels roomboter (gesmolten)
- 1 theelepel kaneel
- mespunt zout
- scheutje ongeklopte slagroom
- extra roomboter om in te bakken
Zo maak je de lekkerste flensjes:
- Zeef de tarwebloem samen met het zout boven een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en breek daar de eieren in. Voeg een beetje melk toe en roer alles met een garde tot een glad beslag.
- Voeg geleidelijk de rest van de melk toe, samen met een scheut slagroom en een theelepel kaneel. Roer als laatste de gesmolten boter door het beslag. Laat het mengsel even rusten terwijl je de pan voorbereidt.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan. Als de pan goed heet is, giet je een dun laagje beslag in de pan (2 tot 3 eetlepels is vaak voldoende). Beweeg de pan zodat de bodem gelijkmatig wordt bedekt. Bak het flensje op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Keer het flensje voorzichtig met een pannenkoekenmes of spatel en bak de andere kant nog circa een halve minuut. Houd warm tot alle flensjes zijn gebakken.
Serveer met...
Deze flensjes zijn heerlijk met:
- een klontje roomboter en poedersuiker
- een lepel jam of appelstroop
- schijfjes banaan en gesmolten pure chocolade
- verse aardbeien met munt en een beetje honing
Of gewoon naturel – zo smaken ze al heerlijk zacht en romig.
Culinair
- Jumbo
- Adobe Stock