/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F07%2F2K0C21NtA96xsU1751534675.jpg)
Ingrediënten:
Voor ongeveer twaalf muffins
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram volle yoghurt
- 60 gram havermout
- 50 gram grofgehakte walnoten
- 80 milliliter zonnebloemolie
- 60 milliliter melk
- 2 middelgrote eieren
- 3 rijpe bananen
- 3 eetlepels vanillesuiker
- 1 theelepel kaneel
- snuf zout
Zo maak je bananenmuffins:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een muffinvorm klaar en bekleed die met twaalf papieren muffin- of cupcakevormpjes.
- Prak de bananen fijn in een grote kom. Voeg hier de zonnebloemolie, melk, volle yoghurt, eieren, vanillesuiker, kaneel en een snuf zout aan toe. Meng alles goed door elkaar tot een egaal mengsel.
- Voeg nu het zelfrijzend bakmeel toe en roer rustig door. Meng daarna de havermout en de walnoten erdoor tot je een glad beslag hebt met een stevige structuur.
- Verdeel het beslag over de vormpjes. Vul ze tot net onder de rand.
- Schuif de vorm in het midden van de oven en bak de muffins in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Laat ze iets afkoelen in de vorm en daarna op een rooster.
Bananenbrood uit de airfryer
Bak je toch liever iets anders met je rijpe bananen? Probeer dan eens dit recept voor bananenbrood. Een echte klassieker – smeuïg en vol smaak. En het mooiste? Deze versie staat zo op tafel, want je maakt 'm in de airfryer. Bakken maar!
Culinair
- Eef kookt zo
- Adobe Stock