/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F07%2Fs2y4sIAguy7UGU1751531193.jpg)
Mosterd in de pastasaus
Mosterd in je pastasaus? Dat klinkt misschien een tikje onorthodox – zeker voor wie denkt dat pasta alleen maar vraagt om tomaten of room. Maar geloof ons: een flinke lepel Groningse mosterd geeft deze romige saus juist nét dat beetje pit en diepte. De grof gemalen zaadjes zorgen voor een subtiele structuur en de pittige smaak gaat goed samen met de zachte crème fraîche. Zo ontstaat een saus die romig én fris is. Eet smakelijk!
Ingrediënten:
Voor vier personen
- 300 gram pasta naar keuze
- 300 gram broccoliroosjes
- 2 tenen knoflook
- 1 kleine courgette
- 1 kleine ui
- 1 stengel lente-ui
- 1 handvol olijven
- 1 handvol verse basilicum
- 1 handvol verse peterselie
- 2 flinke eetlepels crème fraîche
- 1 eetlepel Groningse mosterd
- 1 eetlepel wittewijnazijn
- 1 theelepel honing
- geraspte Parmezaanse kaas
- olijfolie
- peper en zout naar smaak
Zo maak je deze pasta met zomergroenten en Groningse mosterd:
- Breng twee pannen met water aan de kook. In de ene pan kook je de pasta in circa 8 minuten beetgaar, met een flinke snuf zout. In de andere pan blancheer je de broccoliroosjes in 3 minuten. Giet beide af, maar bewaar een kopje van het pastawater.
- Snijd ondertussen de courgette in halve plakjes, de ui in dunne ringen en hak de knoflook fijn. Verhit een scheut olijfolie in een ruime koekenpan of hapjespan. Fruit de ui en knoflook glazig en voeg dan de courgette toe. Bak deze in 5 tot 7 minuten goudbruin. Voeg daarna de broccoli en de gehalveerde olijven toe en verwarm nog even mee.
- Meng in een kommetje de crème fraîche met de Groningse mosterd, wittewijnazijn en honing. Voeg dit mengsel toe aan de pan met groenten. Giet de gekookte pasta erbij en roer alles goed door. Voeg een scheutje pastawater toe om de saus mooi romig te maken.
- Snijd de lente-ui in ringetjes en hak de basilicum en peterselie grof. Roer de helft door de pasta en gebruik de rest ter garnering. Serveer het gerecht met royaal geraspte Parmezaanse kaas en eventueel nog wat versgemalen peper.
Culinair
- Keukenmeid
- Adobe Stock