/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F07%2FW7nACByUeYYXBf1751449413.jpg)
Ingrediënten:
- 350 gram mascarpone
- 200 gram aardbeien
- 250 gram bastognekoeken
- 125 gram boter
- 100 gram frambozen
- 100 gram bramen
- 100 gram blauwe bessen
- 200 milliliter slagroom
- 120 milliliter lemon curd
- 3 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel zout
- een paar takjes munt
Zo maak je een zomerse fruittaart met bastognebodem:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verkruimel de bastognekoeken in een kom. Smelt vervolgens langzaam de boter in een steelpan. Meng dan de boter met de bastognekruimels, de bruine suiker en het zout.
- Vet een taartvorm in en duw het koekjesmengsel op de bodem en tegen de rand. Voor een extra mooie taart kun je een quichevorm gebruiken. Bak de bodem vervolgens gedurende 10 minuten in de oven en laat 'm daarna volledig afkoelen.
- Klop de mascarpone en de slagroom voor ongeveer 3 minuten in een kom totdat het een romig geheel is. Meng er vervolgens de lemon curd en de suiker doorheen, totdat er een zachte crème ontstaat. Voeg nu ook het citroensap toe.
- Schep de roomvulling in de taartbodem en laat het geheel voor ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast.
- Snijd de aardbeien door de helft en versier de taart met het zomerfruit. Garneer met wat muntblaadjes.
Culinair
- Libelle Lekker
- Adobe Stock