Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Uit eten op Terschelling? Dit zijn de leukste restaurants

Terschelling is niet alleen een eiland vol zon, zee en strand: ook de smaakpapillen komen hier volop aan hun trekken. Van sfeervolle bistro’s tot gezellige strandtenten en luxe fine dining: op het eiland vind je verrassend veel culinaire pareltjes. Ontdek de leukste restaurants van Terschelling!

Terschelling

1. Eilandbistro

Het gevoel van een Franse bistro en de gezellige sfeer van een eilandrestaurant: dat is de Eilandbistro, in Oosterend, ten voeten uit. Verwacht in dit sfeervol ingerichte restaurant veel gerechten met een Franse twist én een "waddentintje". Denk bijvoorbeeld aan bouillabaisse met Noordzeevis, oesters van 't Wad en Franse uiensoep – met een lekkere crème brûlée of een kaasplankje toe. Oui, oui, oui!

2. ’t Golfje

Een avondje uitpakken? Dan zit je bij ’t Golfje gegarandeerd goed. Dit intieme huiskamerrestaurant, gevestigd in een oud boerderijtje bij Midsland, heeft een plek veroverd in de top 500 beste restaurants van Nederland. Je geniet hier van een luxe zesgangenmenu; voor de liefhebbers met een wijnarrangement erbij. Een etentje hier is een culinaire reis langs seizoensgebonden producten, veelal van het eiland zelf. Reserveer wel op tijd: ’t Golfje is erg populair en heeft slechts plek voor achttien gasten.

Foto: 't Golfje

3. Pura Vida

Voor een relaxte vakantiesfeer is Pura Vida altijd een goed idee – of je nu komt voor het ontbijt, de lunch, het diner of een gezellige borrel. Hier proef je wereldse gerechten met een Terschellings tintje: denk aan visburgers, hippe pokébowls en cocktails of mocktails op het terras. Pura Vida heeft twee locaties: in West-Terschelling en in Midsland.

4. Heartbreak Hotel

Al jarenlang een begrip op Terschelling: het Heartbreak Hotel, een strandtent bij Oosterend die volledig in jaren 50-stijl is ingericht. Perfect voor wie houdt van een eigenzinnige en unieke sfeer. Terwijl Elvis en Johnny Cash uit de speakers klinken, serveert de keuken Amerikaanse klassiekers – met een vleugje Terschelling natuurlijk. Zo staan er op de kaart hamburgers – mét cranberrychutney –, hotdogs en de "shake van de week".

Foto: NAP

5. NAP

Midden in West-Terschelling, vlak bij de veerhaven en de Brandaris, vind je NAP, een van de oudste hotelrestaurants van het eiland. Enkele jaren geleden onderging het een flinke metamorfose, maar het is nog steeds een vertrouwde plek. Het restaurant kreeg een notering in restaurantgids Lekker500 – en dat is niet voor niets: de gerechten zijn creatief, lokaal en smaakvol. Van oesters van het Wad eb rundvlees van eilanderrunderen tot eetbare bloemen en zilte groenten uit de moestuin: bij NAP zit je goed.

6. De ZEE

'Een mediterrane keuken met een eilander flair': zo vat De ZEE zichzelf treffend samen. In dit sfeervolle restaurant in West-Terschelling geniet je van pure, superverse gerechten, soms bereid in de houtoven. Denk aan pittige mosselen, huidgebakken roodbaars en een proeverijtje van Terschellinger kazen. Hier proef je een stukje eiland op je bord.

Culinair
  • Hoofdfoto: Eilandbistro