/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F07%2F4mseExpmKc84wd1751441273.jpg)
Ingrediënten:
Voor circa vier personen
- 400 gram rode uien
- 250 gram spekreepjes
- 250 gram kruidenroomkaas
- 100 gram geraspte gruyère
- 85 gram rucola
- 4 takjes verse peterselie
- 2 rollen vers flammkuchendeeg
- 1 eetlepel roomboter
- 2 theelepels knoflookpoeder
- olijfolie
- peper en zout naar smaak
Zo maak je de flammkuchen:
- Pel de rode uien en snijd ze in dunne halve ringen. Verhit een scheutje olijfolie en de roomboter in een koekenpan en fruit de ui even aan op middelhoog vuur. Zet het vuur daarna lager en laat de uien in ongeveer 20 tot 25 minuten zacht en goudbruin karamelliseren. Roer af en toe en let op dat ze niet te snel kleuren.
- Bak intussen de spekreepjes in een droge koekenpan krokant. Laat uitlekken op een vel keukenpapier. Snijd de platte peterselie fijn.
- Meng de gekaramelliseerde ui met de kruidenkaas, knoflookpoeder en de peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het flammkuchendeeg uit met bakpapier op twee bakplaten. Bestrijk elk deeg met het uienmengsel. Strooi daarover de spekjes en de geraspte gruyère.
- Bak de flammkuchen ongeveer 15 minuten in het midden van de oven. Wissel halverwege de bakplaten van plek voor een gelijkmatige garing. Haal uit de oven, beleg met verse rucola en serveer meteen. Lauwwarm is-ie op z'n lekkerst.
Culinair
- Albert Heijn
- Adobe Stock