Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Drentse boerenwafels: ouderwets lekker en zo op tafel

Zin in iets hartigs én zoets voor de lunch? Met een paar beschuiten, een ei en een beetje melk tover je in een handomdraai deze Drentse boerenwafels op tafel. Warm uit de pan, met een snuf suiker: eenvoudig, maar verrassend lekker.

Boerenwafels

Drentse boerenwafels

Boerenwafels zijn een traditioneel lunchgerecht dat in Drenthe nog weleens op tafel verschijnt. Geen wafels zoals je ze uit het ijzer kent, maar gebakken beschuiten – geweekt in een mengsel van ei en melk, daarna goudbruin gebakken in de koekenpan. Je serveert ze warm met een lepel bruine suiker erbij. Het doet denken aan wentelteefjes, maar dan op z’n Drents: eenvoudig, stevig en precies goed!

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel boter om mee te bakken
  • 2 eetlepels halfvolle melk
  • 2 scharreleieren
  • 3 beschuiten
  • 1 eetlepel suiker

Zo maak je Drentse boerenwafels:

  1. Klop de eieren los en voeg de melk hieraan toe.
  2. Week de beschuiten in het mengsel van ei en melk.
  3. Smelt boter in een koekenpan.
  4. Bak de geweekte beschuiten in de koekenpan totdat ze aan beide kanten goudbruin zijn.
  5. Serveer de wafels met suiker.

Nog meer Drentse streekproducten

Wil je nog meer van de Drentse keuken ontdekken? De provincie staat bekend om haar uitgestrekte landschappen en stille natuur, maar ook de eettafel verdient hier een plekje in de spotlights. Denk aan kruidige baksels, stevige kost en streekproducten met een verhaal. We nemen je mee langs een aantal typisch Drentse lekkernijen die je simpelweg eens geproefd moet hebben.

Culinair
  • Jumbo
  • Adobe Stock