/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F06%2FPdZ7hTU8YPdnZ91751277979.jpg)
Drentse boerenwafels
Boerenwafels zijn een traditioneel lunchgerecht dat in Drenthe nog weleens op tafel verschijnt. Geen wafels zoals je ze uit het ijzer kent, maar gebakken beschuiten – geweekt in een mengsel van ei en melk, daarna goudbruin gebakken in de koekenpan. Je serveert ze warm met een lepel bruine suiker erbij. Het doet denken aan wentelteefjes, maar dan op z’n Drents: eenvoudig, stevig en precies goed!
Ingrediënten:
- 1 eetlepel boter om mee te bakken
- 2 eetlepels halfvolle melk
- 2 scharreleieren
- 3 beschuiten
- 1 eetlepel suiker
Zo maak je Drentse boerenwafels:
- Klop de eieren los en voeg de melk hieraan toe.
- Week de beschuiten in het mengsel van ei en melk.
- Smelt boter in een koekenpan.
- Bak de geweekte beschuiten in de koekenpan totdat ze aan beide kanten goudbruin zijn.
- Serveer de wafels met suiker.
Nog meer Drentse streekproducten
Wil je nog meer van de Drentse keuken ontdekken? De provincie staat bekend om haar uitgestrekte landschappen en stille natuur, maar ook de eettafel verdient hier een plekje in de spotlights. Denk aan kruidige baksels, stevige kost en streekproducten met een verhaal. We nemen je mee langs een aantal typisch Drentse lekkernijen die je simpelweg eens geproefd moet hebben.
- Jumbo
- Adobe Stock