Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zoet en verfrissend: zo maak je de lekkerste aardbeienlimonade

Wanneer de zon hoog aan de hemel staat en je het liefst in de schaduw neerploft, is er weinig zo verfrissend als een koel glas zelfgemaakte limonade. Deze fruitige dorstlesser met aardbei, citroen en munt is een feestje op warme dagen – én eenvoudig te maken.

Aardbeienlimonade

Ingrediënten:

Voor ongeveer zes glazen

  • 500 gram verse aardbeien
  • 2 liter water
  • 2 citroenen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel honing
  • een bosje verse munt
  • ijsklontjes

Zo maak je de lekkerste aardbeienlimonade:

  1. Bewaar tien mooie aardbeien voor de garnering. Verwijder de kroontjes van de overige aardbeien en doe ze in een keukenmachine of hakmolentje. Rasp de schil van één citroen en voeg deze samen met de honing en de vanillesuiker toe aan de aardbeien. Maal tot een gladde puree.
  2. Breng 2 liter water aan de kook in een ruime pan. Voeg de aardbeienpuree toe zodra het water kookt. Zet het vuur lager en laat het geheel circa 45 minuten zachtjes trekken. Roer af en toe door.
  3. Haal de pan van het vuur en giet de limonade door een zeef om de pulp te verwijderen. Schenk het heldere vocht in een grote kan en laat volledig afkoelen in de koelkast.
  4. Snijd de achtergehouden aardbeien en beide citroenen in plakjes of partjes. Voeg deze samen met enkele takjes munt toe aan de gekoelde limonade. Vul aan met ijsblokjes en serveer direct.

Tip: wil je nét even iets anders? Voeg een klein scheutje bruisend mineraalwater toe voor een lichte bubbel. Verfrissend en feestelijk!

Culinair
  • Savory sweets
  • Adobe Stock