Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Lekker uit de airfryer: sperziebonen met krieltjes, verse kruiden en een kippenpootje

Deze geroosterde krieltjes met sperziebonen, ui en een kippenpootje komen knapperig en goudbruin uit de airfryer. Een frisse, zelfgemaakte knoflooksaus maakt het helemaal af. Perfect voor een avond waarop je snel klaar wilt zijn, maar wél lekker wilt eten.

Airfryer

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 500 gram vastkokende krieltjes
  • 250 gram sperziebonen
  • 2 kleine kippenpootjes
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel milde olijfolie
  • 1/2 halve eetlepel venkelzaad
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel natuurazijn
  • 100 milliliter zonnebloemolie
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • zout en versgemalen peper naar smaak
  • handje verse platte peterselie

Zo maak je sperziebonen met krieltjes, verse kruiden en een kippenpootje uit de airfryer:

  1. Boen de krieltjes schoon en halveer ze. Maak de sperziebonen schoon en laat de puntjes zitten voor een mooie presentatie. Snijd de rode ui in dunne ringen. Meng de krieltjes, sperziebonenbonen, ui, olijfolie, venkelzaad, peper en zout in een ruime kom.
  2. Leg de groente en krieltjes in het mandje van de airfryer. Voeg de kippenpootjes toe, leg ze bovenop het groentemengsel. Bak 20 minuten op 200 graden. Schud het mandje halverwege voorzichtig om, zodat alles mooi gelijkmatig gaart. Bak daarna nog eens 10 minuten tot alles goudbruin en gaar is.
  3. Klop de eidooier met de mosterd en natuurazijn los in een kom. Voeg al kloppend druppelsgewijs de zonnebloemolie toe tot er een dikke mayonaise ontstaat. Roer hier de crème fraîche en geperste knoflook door. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de peterselie fijn en roer deze door de saus of strooi het er straks los overheen.
  4. Verdeel de groente, krieltjes en kippenpootjes over twee borden. Lepel er wat van de knoflooksaus overheen en strooi de peterselie er als laatste over.
Culinair
  • Adobe Stock