/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F06%2FxXc4oiKvSWYZSo1750755141.jpg)
Ingrediënten:
Voor vier personen
- 200 milliliter crème fraîche
- 200 gram geraspte oude kaas
- 100 gram hamreepjes
- 7 plakjes diepvries bladerdeeg
- 4 middelgrote eieren
- 3 flinke preien
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel roomboter
- handvol verse bieslook en peterselie
Zo maak je de preitaart met oude kaas en verse kruiden:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat het bladerdeeg rustig ontdooien. Vet de quichevorm in met een beetje olijfolie en bekleed de bodem en randen met de plakjes bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en strooi er het paneermeel over.
- Was de preien goed en snijd ze in dunne halve ringen Smelt de boter in een grote pan en bak de prei op middelhoog vuur in een paar minuten zacht. Hak de verse kruiden fijn en voeg deze op het laatst toe. Zet het vuur uit en laat het mengsel iets afkoelen.
- Klop de eieren los met de crème fraîche en voeg ongeveer de helft van de geraspte kaas toe. Roer er daarna het preimengsel en de hamreepjes door. Breng op smaak met wat zwarte peper.
- Giet het mengsel in de quichevorm en strooi de rest van de kaas erover. Zet de vorm in het midden van de oven en bak de taart in ongeveer 55 minuten goudbruin en gaar. Wordt de bovenkant te donker? Dek 'm dan de laatste 10 minuten af met aluminiumfolie.
Laat de preitaart even afkoelen voor je hem aansnijdt – lauwwarm is hij misschien wel het lekkerst.
Culinair
- Albert Heijn
- Adobe Stock