/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F06%2FDH3wEkTXe4T8D11750168811.png)
Ingrediënten:
Voor zes personen
- 500 gram aardbeien
- 300 gram Griekse yoghurt
- 200 gram mascarpone
- 50 gram poedersuiker
- 30 gram witte chocolade
- 300 milliliter appelsap
- 1 pak lange vingers
- 1 theelepel vanille-extract
- takjes verse munt ter garnering
Zo maak je tiramisu met aardbeien:
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en was ze goed. Houd 6 mooie aardbeien apart voor de garnering. Snijd de rest in stukjes. Pureer 200 gram van de aardbeien samen met 20 gram poedersuiker tot een saus.
- Meng in een kom de Griekse yoghurt met de mascarpone, het vanille-extract en de resterende 30 gram poedersuiker tot een gladde crème. Hak de witte chocolade grof en roer 2/3 hiervan door de yoghurt-mascarponecrème.
- Giet het appelsap in een diep bord. Breek de lange vingers in stukjes van ongeveer 5 centimeter en dompel ze kort in het sap. Verdeel een eerste laagje koek over de bodem van zes glazen.
- Schep op elk laagje koek een lepel van de mascarponecrème. Verdeel daarover een beetje van de aardbeiensaus en wat verse aardbeienstukjes. Herhaal deze lagen nog één keer: lange vingers, crème, saus en fruit.
- Maak af met een laatste lepel crème. Garneer elk glaasje met de achtergehouden aardbei, een blaadje munt en de rest van de witte chocolade.
- Zet de glaasjes minstens twee uur in de koelkast om op te stijven. Serveer goed gekoeld.
Culinair
- Brenda kookt
- Adobe Stock