Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Onweerstaanbaar lekker: zo maak je tiramisu met aardbeien

Zin in een toetje dat er feestelijk uitziet én eenvoudig te maken is? Deze tiramisu in een glas combineert romige yoghurt met zoete aardbei, appel en witte chocolade. Perfect voor een zomerse avond!

Tiramisu

Ingrediënten:

Voor zes personen

  • 500 gram aardbeien
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 200 gram mascarpone
  • 50 gram poedersuiker
  • 30 gram witte chocolade
  • 300 milliliter appelsap
  • 1 pak lange vingers
  • 1 theelepel vanille-extract
  • takjes verse munt ter garnering

Zo maak je tiramisu met aardbeien:

  1. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en was ze goed. Houd 6 mooie aardbeien apart voor de garnering. Snijd de rest in stukjes. Pureer 200 gram van de aardbeien samen met 20 gram poedersuiker tot een saus.
  2. Meng in een kom de Griekse yoghurt met de mascarpone, het vanille-extract en de resterende 30 gram poedersuiker tot een gladde crème. Hak de witte chocolade grof en roer 2/3 hiervan door de yoghurt-mascarponecrème.
  3. Giet het appelsap in een diep bord. Breek de lange vingers in stukjes van ongeveer 5 centimeter en dompel ze kort in het sap. Verdeel een eerste laagje koek over de bodem van zes glazen.
  4. Schep op elk laagje koek een lepel van de mascarponecrème. Verdeel daarover een beetje van de aardbeiensaus en wat verse aardbeienstukjes. Herhaal deze lagen nog één keer: lange vingers, crème, saus en fruit.
  5. Maak af met een laatste lepel crème. Garneer elk glaasje met de achtergehouden aardbei, een blaadje munt en de rest van de witte chocolade.
  6. Zet de glaasjes minstens twee uur in de koelkast om op te stijven. Serveer goed gekoeld.
Culinair
  • Brenda kookt
  • Adobe Stock