/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F06%2FZNd4TlDZtWtmDO1750148818.jpg)
Ingrediënten:
Voor ongeveer zes personen
- 500 gram vastkokende aardappels
- 200 gram rundvlees of mager stoofvlees (of rosbief of achterham als snellere variant)
- 1 laurierblaadje
- 100 gram augurkjes
- 1 zure appel
- 1 rode ui
- 3 hardgekookte eieren
- 100 gram doperwtjes (diepvries of uit pot, uitgelekt)
- 4 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels yoghurt of zure room
- 1 eetlepels mosterd
- 1 eetlepel augurkennat
- Verse peterselie ter garnering
- Peper en zout naar smaak
- Zilveruitjes, paprika, kappertjes en/of tomaatjes naar smaak (optioneel)
Zo maak je de huzarensalade:
- Kook het vlees gaar in water met een laurierblaadje en wat zout en laat dit 1 tot 1,5 uur zachtjes laten trekken. Laat afkoelen en snijd in kleine blokjes. Voor een snellere versie: gebruik plakjes rosbief of ham en snijd dit fijn.
- Schil ondertussen de aardappels en kook ze in licht gezouten water gaar, maar niet te zacht. Laat afkoelen en snijd in kleine blokjes.
- Snipper een rode ui, snijd de augurk in kleine blokjes en schil en snijd de appel in kleine stukjes.
- Meng nu de aardappels, het vlees, de augurk, appel, ui en de doperwtjes in een grote kom. Voeg eventueel naar smaak wat zilveruitjes, kappertjes of stukjes paprika toe.
- Maak een saus van mayonaise, yoghurt of zure room, mosterd en augurkennat. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de saus aan de salade toe en meng voorzichtig.
- Laat de salade minimaal 2 uur in de koelkast trekken. Maar: hoe langer, hoe beter. Laat de salade het liefst een hele nacht in de koelkast staan.
- Kook vlak voor serveren de eieren, laat ze "schrikken" onder koud water, pel ze en snijd ze in kleine stukjes of plakjes.
- Garneer de huzarensalade met de ei, wat verse peterselie en eventueel wat extra augurk of tomaatjes. Serveer koud.
Culinair
- Adobe Stock