/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F06%2Fboxy0c7SG70IR61750153552.jpg)
Ingrediënten:
- 12 grote garnalen (gepeld en schoongemaakt)
- 1 rijpe avocado
- 1/2 komkommer
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel limoensap
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- klein bosje verse peterselie (fijngehakt)
- rasp van een halve limoen
- peper en zout naar smaak
Zo maak je komkommerhapjes met garnalen:
- Meng de garnalen met 1 eetlepel olijfolie, het gerookt paprikapoeder en een snuf zout. Laat dit minstens 10 minuten marineren zodat de smaken goed intrekken.
- Snijd intussen de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Pureer dit samen met het limoensap, 2 eetlepels olijfolie, fijngehakte peterselie, wat peper en een snuf zout tot een gladde crème. Heb je een keukenmachine, dan wordt het extra romig. Voeg voor een frisse twist het de limoenrasp toe.
- Snijd de komkommer in dunne plakjes van ongeveer een halve tot hele centimeter dik. Houd ze wel stevig, zodat ze het hapje goed kunnen dragen.
- Verhit een koekenpan zonder olie en bak de gemarineerde garnalen in 4 tot 5 minuten gaar, tot ze mooi roze en licht krokant zijn.
- Schep een theelepeltje van de avocadocrème op elk komkommerschijfje en leg er een warme garnaal bovenop. Prik er eventueel een prikker in voor extra stevigheid.
Serveeridee
Deze frisse hapjes doen het goed bij een koel glas witte wijn, bijvoorbeeld een Sauvignon Blanc of een Verdejo. Liever alcoholvrij? Kies dan voor bruiswater met een schijfje limoen en verse munt.
Culinair
- Albert Heijn
- Adobe Stock