/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F06%2FaIj2aV1Pp1jCBn1750080089.jpg)
Ingrediënten:
Voor vier personen
- 400 gram pasta (pastasoort naar eigen keuze)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 courgette
- 140 gram droge worst
- handvol zongedroogde tomaten
- 15 gram verse peterselie
- Scheut olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Zo maak je de pastasalade:
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel kort na met koud water om het garingsproces te stoppen.
- Snijd ondertussen de groenten: pel en snipper de ui en knoflook. Maak de paprika’s en courgette schoon en snijd alles in kleine blokjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg vervolgens de paprika en courgette toe en bak ze enkele minuten mee tot ze beetgaar zijn.
- Bereid nu de droge worst: verwijder het vel en snijd de worst in dunne plakjes of halve maantjes.
- Doe de afgekoelde pasta in een grote kom en voeg de gebakken groenten, de droge worst en de zongedroogde tomaten toe. Meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Hak de peterselie fijn en strooi die over de salade voor een frisse, kruidige touch.
- Serveer direct lauwwarm, of laat even afkoelen in de koelkast voor een frisse pastasalade later op de dag.
Culinair
- Albert Heijn
- Adobe Stock