Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Heerlijk fris: aardbeiensalade met munt en geitenkaas

Het aardbeienseizoen is weer losgebarsten. Deze frisse aardbeiensalade is een heerlijke combinatie van zoet, romig én knapperig – perfect als lunch, bijgerecht of lichte avondmaaltijd.

Aardbeiensalade

Ingrediënten:

voor ongeveer twee personen

  • 150 gram verse aardbeien
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • 2 handen jonge bladsla of veldsla
  • 1 handje geroosterde walnoten of pecannoten
  • Een paar blaadjes verse munt
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepels honing
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • Zout en peper naar smaak

Tip: decoreer deze aardbeiensalade eventueel met wat eetbare bloemen. Lekker én mooi!

Zo maak je deze aardbeiensalade:

  1. Was en snijd de aardbeien in helften of kwarten, afhankelijk van hun grootte.
  2. Rooster de walnoten of pecannoten even in een droge pan.
  3. Meng dan in een grote kom de bladsla met de aardbeien en noten.
  4. Verkruimel de geitenkaas en voeg aan de salade toe.
  5. Klop in een apart kommetje de balsamicoazijn, honing en olijfolie tot een dressing. Proef even en breng verder op smaak met een snufje peper en zout.
  6. Giet de dressing over de salade en meng voorzichtig door elkaar.
  7. Snijd de verse munt fijn en garneer hiermee de salade voor een extra zomerse, frisse smaak. Geniet ervan!
Culinair
  • Adobe Stock