/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F06%2FQbpxpPPQNrx69L1749722309.jpg)
Ingrediënten:
voor ongeveer twee personen
- 150 gram verse aardbeien
- 75 gram zachte geitenkaas
- 2 handen jonge bladsla of veldsla
- 1 handje geroosterde walnoten of pecannoten
- Een paar blaadjes verse munt
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 eetlepels honing
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- Zout en peper naar smaak
Tip: decoreer deze aardbeiensalade eventueel met wat eetbare bloemen. Lekker én mooi!
Zo maak je deze aardbeiensalade:
- Was en snijd de aardbeien in helften of kwarten, afhankelijk van hun grootte.
- Rooster de walnoten of pecannoten even in een droge pan.
- Meng dan in een grote kom de bladsla met de aardbeien en noten.
- Verkruimel de geitenkaas en voeg aan de salade toe.
- Klop in een apart kommetje de balsamicoazijn, honing en olijfolie tot een dressing. Proef even en breng verder op smaak met een snufje peper en zout.
- Giet de dressing over de salade en meng voorzichtig door elkaar.
- Snijd de verse munt fijn en garneer hiermee de salade voor een extra zomerse, frisse smaak. Geniet ervan!
Culinair
- Adobe Stock