Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Lekker en simpel: krieltjessalade met bosui en spekjes

Deze lauwwarme krieltjessalade met krokante spekjes, augurk, paprika en verse peterselie is precies wat je nodig hebt als je weinig zin hebt om te koken. Dit gerecht is namelijk eenvoudig te maken, maar zit boordevol smaak en is heerlijk als lunch of diner.

Spekjes

Ingrediënten:

Voor drie personen

  • 500 gram voorgekookte krieltjes
  • 100 gram spekreepjes
  • 2 eieren
  • 2 augurken
  • 2 bosuitjes
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 tot 3 eetlepels Brander mayonaise
  • klein handje verse peterselie
  • versgemalen peper en een snuf zout naar smaak

Zo maak je een krieltjessalade met bosui en spekjes

  1. Breng een pannetje water aan de kook en kook de eieren in ongeveer 8 tot 9 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze daarna in grove stukken.
  2. Verhit een droge koekenpan en bak de spekreepjes op middelhoog vuur krokant. Laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.
  3. Halveer de krieltjes en kook ze in een pan met genoeg water gedurende 10 minuten, tot ze zacht maar niet uit elkaar gevallen zijn. Giet af en laat iets afkoelen.
  4. Snijd de augurken in kleine blokjes, de bosuitjes in ringetjes en de rode puntpaprika kleine blokjes. Hak ook de verse peterselie fijn.
  5. Doe de krieltjes in een grote kom en voeg de spekreepjes, ei, augurk, bosui en paprika toe. Roer er een paar eetlepels Brander mayonaise doorheen voor wat extra romigheid. Breng het geheel op smaak met peper, zout en de verse peterselie.
  6. Serveer de salade lauwwarm of laat verder afkoelen en eet 'm koud. Garneer eventueel met wat extra verse kruiden of bosui.
Culinair
  • Lekker en Simpel
  • Adobe Stock