Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Simpel en ó zo lekker: smeuïge aardbeienkoekjes met witte chocolade

De geur van versgebakken koekjes, met een vulling van roomkaas, zoete aardbeien en een beetje witte chocolade... Deze koekjes zijn een ode aan de zomer. Perfect voor bij de koffie of als traktatie op een zonnige middag in de tuin.

Aardbeienkoekjes

Ingrediënten:

Voor ongeveer twintig koekjes

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 180 gram fijne kristalsuiker
  • 150 gram roomkaas
  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 80 gram verse aardbeien (in kleine stukjes)
  • 75 gram poedersuiker
  • 50 gram witte chocolade (grof gehakt)
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout

Zo maak je aardbeienkoekjes met witte chocolade:

  1. Meng de roomkaas en de poedersuiker in een kom tot een glad en romig mengsel. Bekleed een bord of een bakplaat die in je vriezer past met bakpapier. Schep hier twintig kleine hoopjes van het mengsel op. Zet dit minstens een uur in de vriezer zodat de vulling stevig wordt.
  2. Doe de roomboter en kristalsuiker samen met de vanillesuiker in een kom. Mix dit met een handmixer of keukenmachine tot het licht en romig is. Voeg het ei toe en meng opnieuw goed door.
  3. Voeg nu het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout toe. Meng totdat je een stevig koekjesdeeg hebt. Spatel tot slot voorzichtig de stukjes aardbei en de witte chocolade door het deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat minstens een uur rusten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel in twintig gelijke porties. Neem een bolletje deeg en trek er ongeveer een derde vanaf. Vorm van het grootste stuk een rondje en druk er met je duim een kuiltje in. Leg hierin een bevroren roomkaasvulling. Leg een platgedrukt schijfje van het kleinere deegstukje er bovenop en druk de randen een beetje aan.
  6. Leg de koekjes met voldoende ruimte ertussen op de bakplaat – ze lopen flink uit tijdens het bakken.
  7. Bak de koekjes in ongeveer 10 tot 12 minuten in het midden van de oven, totdat ze goudbruin zijn. Laat ze volledig afkoelen op de bakplaat, zodat de vulling kan opstijven.
Culinair
  • Laura's Bakery
  • Adobe Stock