Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Wil je proeven: citroencake met blauwe bessen

Zoet, smeuïg en met een vleugje citroen: deze cake met blauwe bessen wíl je proeven. Hij valt gegarandeerd in de smaak als traktatie op een zonnige middag in de tuin of als toetje met een bolletje ijs. En het mooiste? Je tovert 'm in een handomdraai op tafel.

Blauwe bessen

Zoete trek deze zomer? Met dit fruitige recept van Friese bakblogger Tessa Couperus is het vakantiegevoel gegarandeerd!

Ingrediënten:

  • 250 gram suiker
  • 225 gram bloem
  • 125 gram crème fraîche
  • 100 gram boter
  • 75 gram blauwe bessen
  • 25 gram maizena
  • 7 gram bakpoeder
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 1/4 theelepel zout

Zo maak je citroencake met blauwe bessen:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakevorm in of bekleed ‘m met bakpapier. 
  2. Smelt de boter in een steelpan of in de magnetron en laat deze iets afkoelen.
  3. Klop de eieren los en voeg dan suiker en citroenrasp toe. Klop dit tot een luchtig beslag.
  4. Voeg de gesmolten boter en crème fraîche toe en mix goed door het beslag.
  5. Zeef boven het beslag de bloem met de maizena, het bakpoeder en zout en mix het kort tot een egaal beslag.
  6. Spatel de blauwe bessen en het citroensap door het beslag en doe het beslag vervolgens in de cakevorm.
  7. Zet de cakevorm in het midden van de oven op een rooster en bak de cake in ongeveer 60-70 minuten gaar en goudbruin. 
  8. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je de cake uit de vorm haalt en volledig laat afkoelen op een rooster.
Culinair
  • PaTESSerie
  • PaTESSerie