/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F06%2FLeYmQFeCCKBDOA1749650178.png)
Zoete trek deze zomer? Met dit fruitige recept van Friese bakblogger Tessa Couperus is het vakantiegevoel gegarandeerd!
Ingrediënten:
- 250 gram suiker
- 225 gram bloem
- 125 gram crème fraîche
- 100 gram boter
- 75 gram blauwe bessen
- 25 gram maizena
- 7 gram bakpoeder
- 4 eieren
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel citroenrasp
- 1/4 theelepel zout
Zo maak je citroencake met blauwe bessen:
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakevorm in of bekleed ‘m met bakpapier.
- Smelt de boter in een steelpan of in de magnetron en laat deze iets afkoelen.
- Klop de eieren los en voeg dan suiker en citroenrasp toe. Klop dit tot een luchtig beslag.
- Voeg de gesmolten boter en crème fraîche toe en mix goed door het beslag.
- Zeef boven het beslag de bloem met de maizena, het bakpoeder en zout en mix het kort tot een egaal beslag.
- Spatel de blauwe bessen en het citroensap door het beslag en doe het beslag vervolgens in de cakevorm.
- Zet de cakevorm in het midden van de oven op een rooster en bak de cake in ongeveer 60-70 minuten gaar en goudbruin.
- Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je de cake uit de vorm haalt en volledig laat afkoelen op een rooster.
Culinair
- PaTESSerie
- PaTESSerie