/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F06%2F7lyFfvGvve9Igc1749551949.jpg)
Salade mag niet ontbreken
Het belooft heerlijk weer te worden en de kans is groot dat de barbecue dit weekend nog aangaat. Terecht, want op zo’n zwoele avond wil je niets liever dan buiten koken, eten en genieten. Daarbij mag een goede salade natuurlijk niet ontbreken. Wij zetten er vier voor je op een rij – stuk voor stuk makkelijk te maken en boordevol smaak.
Romige eiersalade met een verrassend ingrediënt
Eiersalade kennen we allemaal, maar deze versie is net even anders – en juist dát maakt hem zo lekker. Smeuïg, zacht en met een geheim ingrediënt dat zorgt voor nét dat beetje extra pit. Perfect op een toastje bij de borrel, maar minstens zo goed als bijgerecht bij de barbecue. Denk: een lepel eiersalade naast een stukje gegrilde kip of op een geroosterd sneetje brood. Makkelijk te maken en steevast een favoriet aan tafel.
Groningse aardappelsalade met spekjes en mosterddressing
Een stevige, maar toch frisse salade die proeft naar het noorden. In deze variant spelen Groninger mosterd en krokant uitgebakken spekjes de hoofdrol. Serveer 'm warm, of iets afgekoeld – hij smaakt altijd goed bij gegrild vlees of een knapperige groentespies.
Romige huzarensalade met een zomers accent
Geen barbecue is compleet zonder een goede huzarensalade – en deze versie krijgt een kleine upgrade. Door het gebruik van verse peterselie en stukjes tomaat wordt deze klassieker nét wat frisser, zonder aan romigheid in te boeten. Makkelijk van tevoren te maken en lekker koel te serveren, het liefst met versgebakken stokbrood.
Tonijnsalade met een geheim ingrediënt
Deze tonijnsalade is allesbehalve saai, en stiekem het favoriete bijgerecht van menig barbecuegast! De smeuïge structuur, frisse kruiden en het verrassende geheime ingrediënt maken ’m onweerstaanbaar. Lekker op een toastje of gewoon op een goed stuk (stok)brood.
- Adobe Stock