Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zomer in een glas: zo maak je zelf ijsthee

Op een warme dag is er weinig zo verfrissend als een glas zelfgemaakte ijsthee. Deze versie maken we met groene thee, verse munt en sinaasappel. Zacht, dorstlessend en verrassend simpel om te maken. Een nachtje trekken en klaar!

IJsthee

Zelfgemaakte ijsthee

Zelf ijsthee maken is meer dan alleen een recept: het is nog leuk om te doen ook! Geen mierzoete variant uit de winkel, maar een zachte dorstlesser die je zelf aanpast aan jouw smaak. Groene thee is mild, maar met een beetje munt en citrus krijgt het nét dat beetje extra. Perfect voor bij een picknick, een tuinfeestje of gewoon een moment voor jezelf op het balkon. En zeg nou zelf: wie nipt er nu niet graag aan een glas zelfgemaakte ijsthee op een zonnige middag?

Ingrediënten:

Voor 1 liter ijsthee

  • 1 liter koud water
  • 2 tot 3 zakjes groene thee
  • 2 dunne schijfjes sinaasappel
  • 1 takje verse munt
  • 1 theelepel honing
  • ijsblokjes om te serveren

Extra smaakmaker: een klein stukje verse sinaasappelschil geeft extra smaak.

Zo maak je zelf ijsthee:

  1. Vul een glazen karaf of afsluitbare fles met 1 liter koud water. Hang de theezakjes erin en voeg de verse munt, de schijfjes sinaasappel en een theelepel honing toe. Snijd eventueel een klein stukje sinaasappelschil af en leg dit er ook bij, voor een extra lekkere smaak.
  2. Sluit de fles of karaf goed af en zet deze in de koelkast. Laat de thee minimaal 8 uur, maar liefst een hele nacht, trekken zodat de smaken zich rustig kunnen ontwikkelen.
  3. Haal de volgende ochtend de theezakjes eruit en roer de thee nog even goed door. Serveer met ijsblokjes.
Culinair
  • Eef kookt zo
  • Adobe Stock