/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F06%2FvOSoiMiqMckyR61749211209.jpg)
Ingrediënten:
- 500 gram aardbeien
- 500 gram kwark
- 200 gram mariabiscuits
- 200 gram kristalsuiker
- 100 gram ongezouten roomboter
- 250 milliliter verse slagroom
- 12 blaadjes gelatine
- 1 perssinaasappel
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eetlepels aardbeienjam
- 3 eetlepels water
- scheutje amaretto
Zo maak je een kwarktaart met verse aardbeien:
- Week de gelatineblaadjes 5 minuten in een kom met koud water. Verkruimel ondertussen de mariabiscuits fijn in een keukenmachine of met een deegroller.
- Smelt de boter in een pannetje en voeg een scheutje amaretto toe. Meng het botermengsel door de koekkruimels. Vet de springvorm licht in en verdeel de kruimelbodem gelijkmatig over de bodem. Druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm even in de koelkast.
- Was 300 gram van de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer deze in een keukenmachine of blender tot een gladde saus.
- Pers de sinaasappel uit en verwarm het sap zachtjes in een steelpannetje. Haal van het vuur en los hierin de uitgeknepen gelatineblaadjes op. Laat het mengsel iets afkoelen.
- Roer in een grote kom de kwark los met de kristalsuiker, vanillesuiker, het sinaasappel-gelatinemengsel en de aardbeienpuree. Klop in een andere kom de slagroom stijf en schep deze voorzichtig door het kwarkmengsel. Verdeel dit luchtige mengsel over de koekbodem en strijk de bovenkant glad. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
- Halveer de resterende aardbeien en rangschik ze mooi op de opgesteven taart. Verwarm in een pannetje de aardbeienjam met het water tot een dun glazuur. Bestrijk de bovenkant van de taart met een kwastje voor een glanzend en smakelijk laagje.
Culinair
- Albert Heijn
- Adobe Stock