/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F06%2FBK3Fd2L2KFjiaB1749202527.jpg)
Benodigdheden:
Voor ongeveer 40 poffertjes
- 300 milliliter melk
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eieren
- snuf zout
- snuf kaneel
- een beetje slagroom
- een lege, goed schoongemaakte sausfles
- bakpapier
- poedersuiker ter garnering
- klontje boter ter garnering
Zo maak je poffertjes in de airfryer:
- Klop het zelfrijzend bakmeel, de melk, de eieren, het zout, de kaneel en een scheut slagroom tot een glad en luchtig beslag. Laat het beslag een paar minuten rusten en verwarm de airfryer alvast voor op 180 graden.
- Giet het mengsel daarna in een lege sausfles – dat maakt het opspuiten van kleine, gelijkmatige poffertjes veel makkelijker.
- Knip een stuk bakpapier op maat zodat het in je airfryer past en leg het in het mandje van de airfryer. Spuit kleine rondjes beslag op het papier, ongeveer ter grootte van een muntje van 50 cent. Zorg voor voldoende ruimte tussen de poffertjes, want ze zetten uit tijdens het bakken.
- Bak de poffertjes in de airfryer in ongeveer 10 minuten goudbruin. Houd ze goed in de gaten: ze moeten gaar en licht knapperig zijn, maar niet hard.
- Heb je nog beslag over? Herhaal het proces met een nieuw vel bakpapier tot alles op is.
- Serveer warm, bijvoorbeeld met een klontje boter en een beetje poedersuiker – of juist met een bolletje ijs voor een verrassend toetje.
Culinair
- Airfryer recepten
- Adobe Stock