/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F06%2FxdYcwNqq0VZRPd1749039663.jpg)
Ingrediënten:
- 6 eieren
- 2 theelepels grove Groninger mosterd
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel volle yoghurt of crème fraîche
- 1 kleine augurk
- 1 lente-ui
- Zout en peper naar smaak
- Snufje paprikapoeder of mosterdzaad ter garnering (optioneel)
Zo maak je de gevulde eieren met mosterd en augurk:
- Kook de eieren hard, laat ze schrikken in koud water en pel ze.
- Halveer de eieren en verwijder voorzichtig het eigeel.
- Prak het eigeel fijn met een vork en meng met de mosterd, mayonaise en yoghurt.
- Snijd de augurk in kleine stukjes en snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
- Voeg vervolgens de fijngehakte augurk en de helft van de lente-ui toe. Houd eventueel een paar stukjes augurk over: deze kun je later gebruiken ter garnering.
- Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
- Vul de eierhelften met het mengsel en garneer met de rest van de lente-ui en eventueel een snufje paprikapoeder of wat mosterdzaadjes voor extra smaak.
Culinair
- Adobe Stock