Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Heerlijk hapje: gevulde eieren met mosterd en augurk

Gevulde eieren doen het goed op elk feestje, iedere borrel of tijdens een uitgebreide lunch. Dit keer gaan we aan de slag met een variant met Groningse mosterd en augurk. Een hapje vol pit, smaak en een beetje Groninger trots!

Eieren

Ingrediënten:

  • 6 eieren
  • 2 theelepels grove Groninger mosterd
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel volle yoghurt of crème fraîche
  • 1 kleine augurk
  • 1 lente-ui
  • Zout en peper naar smaak
  • Snufje paprikapoeder of mosterdzaad ter garnering (optioneel)

Zo maak je de gevulde eieren met mosterd en augurk:

  1. Kook de eieren hard, laat ze schrikken in koud water en pel ze.
  2. Halveer de eieren en verwijder voorzichtig het eigeel.
  3. Prak het eigeel fijn met een vork en meng met de mosterd, mayonaise en yoghurt.
  4. Snijd de augurk in kleine stukjes en snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
  5. Voeg vervolgens de fijngehakte augurk en de helft van de lente-ui toe. Houd eventueel een paar stukjes augurk over: deze kun je later gebruiken ter garnering.
  6. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  7. Vul de eierhelften met het mengsel en garneer met de rest van de lente-ui en eventueel een snufje paprikapoeder of wat mosterdzaadjes voor extra smaak.
Culinair
  • Adobe Stock