/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F06%2FyQQVfpcb5l08lj1748960271.jpg)
Benodigdheden:
- 1 liter volle yoghurt
- 4 rijpe perziken
- 1 halve citroen (rasp en sap)
- 4 eetlepels honing
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 handje ongezouten pistachenoten
- 1 theelepel fijne kristalsuiker
- Kaasdoek of neteldoek
- Zeef
Zo maak je hangop met pistache en perzik:
- Leg een schone, vochtige neteldoek of kaasdoek in een zeef en plaats deze boven een kom. Giet de yoghurt in de doek en laat minimaal 8 uur uitlekken in de koelkast. Hoe langer je wacht, hoe dikker en romiger de hangop wordt.
- Halveer de perziken en verwijder de pit. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en bestrijk deze licht met een beetje zonnebloemolie. Leg de perziken met de snijkant naar beneden in de pan en grill tot ze mooie streepjes krijgen. Dit duurt meestal 2 tot 3 minuten. Draai eventueel om en grill kort de andere zijde.
- Hak de pistachenoten grof of fijn – net wat jij lekkerder vindt. Rooster ze eventueel kort in een droge pan voor extra smaak.
- Maak nu de citroenhoning: meng de honing met een theelepel citroenrasp, het sap van een halve citroen en een theelepel fijne kristalsuiker. Roer goed door.
- Schep op elk bordje een lepel hangop. Leg twee helften van de gegrilde perzik erbij, sprenkel de citroenhoning over het geheel en strooi tot slot de gehakte pistachenoten erover.
Culinair
- Libelle Lekker
- Adobe Stock