Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je een verrukkelijke biefstuksalade

Op zoek naar iets makkelijks dat toch een beetje bijzonder voelt? Deze maaltijdsalade met biefstuk, rucola en tomaatjes is snel klaar en precies goed voor een avond waarop je iets eenvoudigs wilt eten, maar wel met aandacht.

Biefstuksalade

Ingrediënten:

  • 2 biefstukken
  • 75 gram rucola
  • 2 trosjes cherrytomaten
  • 3 takjes rozemarijn
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel roomboter
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • rasp en sap van 1 citroen
  • handje geraspte Grana Padano
  • balsamicocrème
  • versgemalen zwarte peper en zeezout naar smaak

Zo maak je de biefstuksalade:

  1. Haal de biefstuk circa 30 minuten voor bereiding uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Was de cherrytomaten en dep ze droog. Leg ze in een ovenschaaltje, besprenkel met olijfolie en zwarte peper. Rooster 15 tot 25 minuten tot ze zacht zijn en licht beginnen open te barsten. Bestrooi na het bakken met een snuf zeezout.
  4. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin kleuren. Let goed op: ze zijn snel klaar.
  5. Dep de biefstuk droog en bestrooi royaal met versgemalen zwarte peper. Verhit de roomboter en twee eetlepels olijfolie in een koekenpan. Zodra de boter stopt met bruisen, bak je het vlees ongeveer 1,5 minuut per kant voor een rosé resultaat. Gebruik een tang om het vlees te keren. Laat het vervolgens 2 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  6. Giet het bakvet uit de pan. Zet terug op laag vuur met drie eetlepels olijfolie. Voeg de naaldjes van de rozemarijn toe, samen met het knoflookpoeder en de citroenrasp. Roer goed door tot het begint te geuren. Giet over in een kommetje en knijp er een halve citroen boven uit.
  7. Verdeel de rucola over twee borden. Snijd het vlees in plakken van ongeveer 1 tot 1,5 centimeter. Leg op de rucola, samen met de warme tomaatjes. Lepel er wat rozemarijnolie overheen. Maak af met de geroosterde pijnboompitten, de Grana Padano, een beetje balsamicocrème en een snuf zeezout.
Culinair
  • Eef kookt zo
  • Adobe Stock