/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F05%2Fs8RJeflll50qxS1748593844.jpg)
Extra smaak
Deze gehaktballetjes uit de airfryer zijn om van te smullen. Voor extra smaak gebruiken we chipolataworstjes – die geven net dat beetje extra kruidigheid. Geen chipolata bij de hand? Gewoon runder- of half-om-halfgehakt werkt ook prima, vooral als je zelf wat kruiden toevoegt. En met wat fijngesnipperde ui en een beetje Parmezaanse kaas til je je balletjes naar een hoger niveau.
Ingrediënten:
- 500 gram gehakt
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 50 gram broodkruimels
- 4 chipolataworstjes
- 1 ei
- 1/2 ui (fijngesneden)
- handje peterselie (fijngesneden)
Zo maak je gehaktballetjes uit de airfryer:
- Knijp het vlees uit de chipolataworstjes in een kom en doe er dan de overige ingrediënten bij. Meng alles goed door elkaar met je handen en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Kneed de ingrediënten goed door, want hoe beter de ingrediënten gecombineerd zijn, hoe kleiner de kans is dat de gehaktballetjes uit elkaar vallen tijdens het bakken.
- Rol van het mengsel zo’n 20 tot 25 gehaktballetjes. Leg ze op een schaal of bord en laat ze voor 20 minuten steviger worden in de koelkast.
- Verwarm ondertussen de airfryer op 180 graden.
- Doe de gehaktballen in de voorverwarmde airfryer en bak ze voor 10 tot 12 minuten of totdat ze goudbruin en gaar zijn. Het kan zijn dat de balletjes niet in een keer in de airfryer passen, bak de balletjes dan in twee keer af en draai ze regelmatig om tijdens het bakken.
Culinair
- Kookfans
- Adobe Stock