Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Om van te smullen: gevulde courgettes met gehakt en Parmezaanse kaas

Zin in een lekker ovengerecht? Deze gevulde courgettes met gekruid gehakt, paprika en Parmezaanse kaas zijn ideaal voor een gezellige avondmaaltijd. Serveer ze met een groene salade of wat stokbrood: eenvoud op z’n best.

Courgettes

Ingrediënten:

Voor vier personen

  • 250 milliliter passata (gezeefde tomatensaus)
  • 250 gram half-om-half gehakt
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 courgettes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 klein blikje linzen (circa 130 gram, uitgelekt en afgespoeld)
  • 1,5 eetlepel Provençaalse kruiden
  • verse basilicum ter garnering
  • olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je gevulde courgettes met gehakt en parmezaanse kaas:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en lepel het vruchtvlees eruit, zodat je mooie "bootjes" overhoudt. Bewaar het vruchtvlees: dit gebruik je weer in stap 5.
  3. Bestrijk de binnenkanten met olijfolie en bestrooi met wat zout en peper. Leg ze in een ovenschaal en rooster de courgettes circa 20 tot 25 minuten in de oven. Laat ze daarna even afkoelen.
  4. Snipper de rode ui en verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Fruit hierin de rode ui en pers de tenen knoflook uit. Snijd ondertussen de paprika in kleine stukjes.
  5. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg dan de paprika, fijngehakt vruchtvlees van de courgette en de linzen toe. Bak dit alles enkele minuten mee. Breng op smaak met Provençaalse kruiden, zout en peper. Voeg een derde van de passata toe aan het mengsel en laat het nog kort sudderen.
  6. Verdeel de rest van de passata over de bodem van een ovenschaal. Leg hier de gegrilde courgettehelften in. Vul elke helft ruim met het gehaktmengsel.
  7. Bestrooi de gevulde courgettes met de geraspte Parmezaanse kaas. Zet de ovenschaal terug in de oven.
  8. Bak de gevulde courgettes nog circa 15 minuten in de oven, totdat de bovenkant goudbruin is en de saus licht bubbelt.
  9. Garneer met verse basilicum voor een lekkere, frisse smaak en serveer direct.
Culinair
  • Brenda Kookt
  • Adobe Stock