/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F05%2FYuKo5amin4D3Of1747823242.jpg)
Ingrediënten:
Voor vier personen
- 800 gram tomatenblokjes in blik
- 450 gram macaroni- en spaghettigroente
- 300 gram volkorenmacaroni
- 200 gram mozzarella
- 200 gram middelgrote uien
- 175 gram rundergehakt
- 100 gram crème fraîche
- 10 gram verse basilicum
- 200 milliliter water
- 4 eetlepels milde olijfolie
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- peper en zout naar smaak
Let op: gebruik een ovenschaal die in je airfryer past.
Zo maak je een macaronischotel met mozzarella uit de airfryer:
- Snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit de olijfolie in een ruime hapjespan en fruit de uien 5 tot 7 minuten op middelhoog vuur tot ze zacht en goudkleurig zijn. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul. Doe daarna de gesneden groenten erbij en bak alles nog 5 minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes, het water en de Italiaanse kruiden toe. Breng aan de kook en laat het geheel zo'n 10 minuten zachtjes stoven, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Snijd intussen het basilicum grof.
- Roer daarna de ongekookte macaroni, de crème fraîche en het basilicum door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel deze over de bovenkant.
- Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de macaronischotel circa 25 minuten in de airfryer op 180 graden. Verwijder daarna de folie en bak nog 5 minuten, zodat de bovenkant mooi kleurt. Laat de ovenschotel voor het serveren 5 minuten rusten.
Culinair
- Albert Heijn
- Adobe Stock