Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Om je vingers bij af te likken: croissants met pistachevulling

Zin in iets bijzonders bij de koffie, maar zonder uren in de keuken te staan? Deze croissants zijn gevuld met een romige pistachevulling en afgewerkt met een zachte pistachecrème van witte chocolade. Een verwennerij die net zo feestelijk oogt als hij smaakt!

Croissants

Ingrediënten:

  • 100 gram ongezouten, gepelde pistachenoten
  • 60 gram zachte roomboter
  • 60 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram pure pistachepasta
  • 30 gram gesmolten witte chocolade
  • 1 blik croissantdeeg
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel slagroom
  • 1 eetlepel bloem
  • snuf zout
  • grof gehakte pistachenoten ter garnering

Zo maak je croissants met pistachevulling:

  1. Maal de pistachenoten fijn in een keukenmachine tot een kruimelige massa. Voeg vervolgens de zachte boter, kristalsuiker, een ei, bloem, vanillesuiker en een snufje zout toe. Mix alles tot een gladde, smeerbare pasta. Zet het mengsel daarna circa 15 minuten in de koelkast om iets op te stijven.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het croissantdeeg uit en snijd het in driehoeken, zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Schep op het brede uiteinde van elk driehoekje een flinke theelepel pistachevulling. Rol het deeg op tot croissants en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  4. Klop het overgebleven ei los en bestrijk de croissants ermee voor een mooie glans.
  5. Zet de de croissants in de oven en bak ze in 12 tot 15 minuten goudbruin en gaar. Laat daarna volledig afkoelen op een rooster.
  6. Meng de pistachepasta met de gesmolten witte chocolade. Voeg de melk of room beetje bij beetje toe totdat er een gladde, spuitbare crème ontstaat. Schep de crème in een spuitzak.
  7. Versier de afgekoelde croissants met een mooie swirl, streep of toef van de pistachecrème. Werk af met wat extra gehakte pistachenoten. Serveer op kamertemperatuur of licht opgewarmd.
Culinair
  • Kookfans
  • Adobe Stock