/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F05%2FwQKXZgKo3X2qnr1747743146.jpg)
Ingrediënten:
- 650 gram ijsblokjes
- 275 gram slagroom
- 250 gram zout
- 100 gram volle melk
- 90 gram kristalsuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 10 kant-en-klare ijshoorntjes
Zo maak je zelf softijs zonder ijsmachine:
- Zet een spuitzak klaar met een groot, gekarteld spuitmondje. Neem daarnaast een stevige wegwerpspuitzak waarin je straks de ijsmix doet.
- Giet de slagroom, volle melk, kristalsuiker en het vanille-extract in de wegwerpspuitzak. Knoop deze goed dicht zodat er geen lucht of vocht bij kan komen.
- Vul een grotere, stevige diepvrieszak met de ijsblokjes en voeg het zout toe. Stop de dichte spuitzak met ijsmengsel in deze zak en sluit ook de buitenste zak stevig af.
- Schud het geheel gedurende 10 minuten krachtig door elkaar. Het ijsmengsel koelt hierdoor snel af en verandert in een zachte softijstextuur.
- Haal de spuitzak voorzichtig uit de ijszak, droog eventueel af, knip het puntje eraf en plaats in de spuitzak met het spuitmondje. Spuit het ijs in de hoorntjes en serveer direct.
Culinair
- Baksels
- Adobe Stock