Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Lekker uit de airfryer: quiche met bloemkool en kaas

Met deze luchtige quiche zet je in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel. De combinatie van bloemkool, prei, gruyère en pecannoten geeft een volle, hartige smaak. Je maakt 'm makkelijk in de airfryer: ideaal voor een voorjaarsavond op de veranda of in de tuin.

Airfryer

Benodigdheden:

Voor twee personen

  • 400 gram bloemkoolroosjes
  • 125 gram crème fraîche
  • 75 gram geraspte gruyère
  • 30 gram pecannoten
  • 8 gram verse tijm
  • 4 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 3 middelgrote eieren
  • 1 rode ui
  • 1 prei
  • 1 teen knoflook
  • 3 theelepels milde olijfolie
  • snuf nootmuskaat
  • zwarte peper en zout naar smaak
  • springvorm die in de airfryer past
  • blindbakvulling (bijvoorbeeld keramische korrels of gedroogde bonen)

Zo maak je een quiche met bloemkool en kaas in de airfryer:

  1. Laat de plakjes bladerdeeg rustig ontdooien op het aanrecht. Verwarm de airfryer voor op 160 graden. Vet intussen de springvorm in met een beetje olijfolie en bekleed deze met het bladerdeeg. Leg een vel bakpapier over het deeg (zorg dat het papier iets over de randen valt) en vul met blindbakvulling. Bak de bodem 15 minuten voor in de airfryer.
  2. Snijd de bloemkoolroosjes kleiner: halveer ze of snijd grote exemplaren in vieren. Snijd de rode ui in halve ringen, hak de knoflook fijn en snijd de prei in dunne ringen. Spoel de prei goed af. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en prei ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de bloemkool en tijm toe en bak alles nog 5 minuten terwijl je blijft omscheppen. Breng op smaak met zout, zwarte peper en een snufje nootmuskaat.
  4. Klop de eieren los met de crème fraîche en de helft van de geraspte gruyère. Hak de pecannoten grof. Voeg naar wens nog wat peper of zout toe.
  5. Haal de voorgebakken bodem uit de airfryer. Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier. Verdeel het groentemengsel over de bodem en schenk daarna het eiermengsel eroverheen. Strooi de pecannoten en de rest van de kaas erover.
  6. Bak de quiche circa 45 minuten in de airfryer tot de bovenkant goudbruin en stevig is. Laat daarna nog ongeveer 5 minuten afkoelen voordat je de quiche uit de vorm haalt.
Culinair
  • Albert Heijn
  • Adobe Stock