Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je nasi goreng in de airfryer

Deze nasi goreng uit de airfryer is niet alleen gemakkelijk, maar ook heerlijk krokant en perfect om restjes rijst mee op te maken. Ideaal dus voor een doordeweekse avond waarop je tóch iets lekkers op tafel wilt zetten. Aan de slag!

Nasi

Ingrediënten:

Voor twee personen

  • 300 gram gekookte (liefst afgekoelde) pandan- of jasmijnrijst
  • 2 eieren
  • 100 gram doperwten (diepvries of vers)
  • 1 kleine wortel
  • 1 bosui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine ui
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel sambal oelek (optioneel, naar smaak)
  • 1 theelepel sesamolie of zonnebloemolie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • zout en peper naar smaak
  • gebakken uitjes (optioneel)
  • cassave kroepoek (optioneel)
  • satésaus (optioneel)

Zo maak je nasi in de airfryer:

  1. Klop de eieren los met een snuf zout. Verwarm een beetje olie in een pan en bak een roerei. Snijd dit in stukjes en zet apart. Je kunt dit ook in de airfryer doen door het ei in een ovenschaaltje 5 à 6 minuten op 180 graden te bakken.
  2. Snipper de ui en de bosui, pel een knoflookteentje en snijd deze fijn en snijd de wortel in kleine blokjes.
  3. Ga nu met de rijst aan de slag: gebruik bij voorkeur rijst die al eerder is gekookt en goed is afgekoeld (liefst van de dag ervoor). Dit voorkomt dat de nasi plakkerig wordt.
  4. Doe de afgekoelde rijst in een grote mengkom. Voeg de ui, knoflook, wortel, doperwten, bosui, roerei en alle sauzen en kruiden toe. Meng goed door zodat alles gelijkmatig verdeeld is.
  5. Bekleed het mandje van je airfryer met een vel bakpapier of gebruik een ovenschaal die in je airfryer past. Schep de nasi erin en druk lichtjes aan.
  6. Bak de nasi goreng 10 à 12 minuten op 180 graden. Schep halverwege even om zodat alles lekker krokant wordt. Voor een extra knapperige korst kun je het nog 2 minuten op 200 graden afbakken.
  7. Maak de nasi af met krokante gebakken uitjes, wat kroepoek, satésaus en het spiegelei erbovenop.

Tip: heb je nog wat kip, garnalen of tofu over? Voeg het toe aan de rijstmix voordat je alles de airfryer in schuift. Zo maak je in één keer een complete maaltijd – met minder afwas.

Culinair
  • Adobe Stock