Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Lekker makkelijk recept: romige pasta met kip en spinazie

Deze romige pasta staat zó op tafel en is om van te smullen. Met verse spinazie, kip en frisse kruiden is het een bord comfort food met een gezonde knipoog. Perfect voor doordeweeks, wanneer je graag snel iets op tafel zet.

Pasta

Ingrediënten:

Voor vier personen

  • 400 gram verse spinazie
  • 300 gram pasta
  • 250 gram cherrytomaten
  • 200 gram zuivelspread met bieslook
  • 160 gram gerookte kipfilet
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • handje verse peterselie
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je een romige pasta met kip en spinazie:

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta daarna af en zet even apart.
  2. Pel en snipper de ui. Pers de knoflookteen uit.
  3. Verhit de olijfolie in een ruime wok of hapjespan op laag vuur. Fruit de ui en knoflook ongeveer 1 minuut, tot ze zacht beginnen te geuren. Zet het vuur iets hoger en voeg de spinazie in delen toe. Laat de groente slinken en giet het vocht daarna af in een vergiet. Halveer intussen de cherrytomaten en snijd de kipfilet in kleine blokjes.
  4. Doe de afgegoten penne terug in de pan en roer de zuivelspread erdoor tot deze gesmolten en romig is. Voeg vervolgens de spinazie, cherrytomaten en kipblokjes toe en meng alles goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
  5. Schep de pasta op de borden en garneer met de verse peterselie.
Culinair
  • Jumbo
  • Adobe Stock