Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je kippenpoten in de airfryer

Een beetje citroen, kruiden en heerlijk malse kip: deze kippenpoten uit de airfryer zijn eenvoudig om te maken, maar vol smaak. Perfect voor een avond waarop je nét dat beetje extra wilt, zonder veel moeite te doen. En mooi meegenomen: de oven blijft uit.

Kippenpoten

Ingrediënten:

  • 4 kippenpoten
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • 3 eetlepels milde olijfolie
  • 1 theelepel rozemarijn (gedroogd)
  • 1 theelepel tijm (gedroogd)

Zo maak je kippenpoten klaar in de airfryer:

  1. Boen de citroen goed schoon en rasp de gele schil. Pers daarna de helft van de citroen uit.
  2. Snijd de knoflook en de rode ui fijn. Meng het citroenrasp en -sap met de knoflook, rode ui, rozemarijn, tijm en olijfolie. Wrijf de kippenpoten goed in met dit mengsel zodat ze overal bedekt zijn met de marinade. Laat de smaken het liefst een half uurtje intrekken.
  3. Verwarm intussen de airfryer voor op 180 graden. Leg de kippenpoten met de bolle kant naar boven in het mandje en bak ze 15 minuten. Verlaag daarna de temperatuur naar 150 graden en bak nog 15 minuten tot de kip mooi gaar en goudbruin is.
  4. Serveer de kippenpootjes met een frisse salade of wat geroosterde aardappeltjes. Geniet ervan!

Nog meer airfryer recepten

Voel je je nu helemaal geïnspireerd om met de airfryer aan de slag te gaan? We zetten wat lekkere recepten voor je op een rij.

Witlof met ham en kaas uit de airfryer

Een echte klassieker die in het voorjaar bijzonder goed smaakt: witlof gewikkeld in ham en gesmolten kaas. Dit (bij)gerecht kun je ook heel snel en gemakkelijk in de airfryer bereiden: we leggen je in dit recept uit hoe.

Mozzarellasticks uit de airfryer

Zin in iets lekkers waar je je vingers bij aflikt? Deze zelfgemaakte mozzarellasticks zijn knapperig vanbuiten, smeuïg vanbinnen en perfect als borrelhap of snack voor een avond op de bank. Dankzij de airfryer zijn deze nét iets lichter dan de gefrituurde variant, en zijn ze gemakkelijker om te maken.

Gevulde paprika's uit de airfryer

Deze gevulde paprika's zijn niet alleen een feestje op je bord, maar ook verrassend eenvoudig om te maken – zéker met behulp van de airfryer. De paprika’s worden lekker zacht met een licht geroosterde rand, terwijl de kruidige gehaktvulling sappig en vol van smaak blijft.

Culinair
  • Albert Heijn
  • Adobe Stock