Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je mosterdsoep met een voorjaarstwist

Zacht, romig en heerlijk van smaak: deze mosterdsoep bewijst dat comfort food niet per se zwaar op de maag hoeft te zijn. Met een beetje citroen, verse kruiden en knapperige amandelsnippers til je dit klassieke gerecht moeiteloos de lente in. Perfect als voorgerecht of lichte lunch!

Mosterdsoep

Lentevariant

Mosterdsoep is een echte klassieker die we vaak in de herfst en winter eten, maar ook in het voorjaar smaakt het heerlijk. Met een vleugje citroen en verse kruiden krijgt de soep een frisse toon, en door spekjes te vervangen door geroosterde amandelsnippers is de soep licht en helemaal geschikt voor de lente. Eet smakelijk!

Ingrediënten:

Voor vier personen

  • 200 milliliter kookroom
  • 50 gram bloem
  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 4 eetlepels Groningse mosterd
  • 3 eetlepels geroosterde amandelsnippers
  • 2 eetlepels fijngehakte platte peterselie
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 1 theelepel citroensap
  • zout en versgemalen zwarte peper

Zo maak je mosterdsoep met een voorjaarstwist:

  1. Verhit de boter in een grote pan op laag vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze in ongeveer 5 minuten glazig.
  2. Voeg de bloem in één keer toe. Roer goed met een garde en laat het mengsel op laag vuur circa 4 minuten garen, zonder dat het bruin kleurt. Zo krijg je straks een mooie, gladde soep.
  3. Zet het vuur iets hoger en giet, al roerend, beetje bij beetje de groentebouillon erbij. Voeg halverwege de mosterd toe en blijf roeren tot er een lichtgebonden soep ontstaat.
  4. Voeg de kookroom en het citroensap toe en breng de soep op smaak met zout en versgemalen peper. Laat nog enkele minuten zachtjes doorkoken.
  5. Roer vlak voor het serveren de gehakte peterselie en bieslook door de soep. Schep de soep in kommen en garneer met de geroosterde amandelsnippers.
Culinair
  • Miljuschka
  • Adobe Stock