/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F05%2F0GnJa2O8d6RMOu1747214704.jpg)
Ingrediënten:
- 200 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
- 200 gram fijne rietsuiker
- 140 gram tarwebloem
- 60 gram vanillepuddingpoeder (poeder uit een zakje, ongekookt)
- 10 gram bakpoeder
- 8 gram vanillesuiker
- 4 middelgrote eieren
- snuf zout
Zo maak je de lekkerste vanillecake:
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de cakevorm goed in met boter en bestuif met bloem, of bekleed 'm met bakpapier.
- Doe de roomboter, rietsuiker en vanillesuiker in een grote kom. Klop dit met de mixer in circa 5 minuten tot een luchtig, lichtgeel mengsel.
- Voeg de eieren één voor één toe. Mix telkens tot het ei volledig is opgenomen voordat je de volgende toevoegt. Schraap zo nodig tussendoor even langs de randen van de kom.
- Meng in een andere kom de bloem, vanillepuddingpoeder, bakpoeder en het zout. Zeef dit boven het botermengsel en spatel of mix kort en rustig tot een egaal beslag. Mix niet langer dan nodig is: het beslag moet glad zijn, maar luchtig blijven.
- Schep het beslag in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad. Zet de vorm in het midden van de oven en bak de cake in 60 minuten goudbruin en gaar.
- Controleer met een houten prikker of de cake goed gaar is: komt deze er schoon uit, dan is hij klaar.
- Laat de cake nog 10 minuten in de vorm afkoelen, stort 'm daarna voorzichtig op een rooster en laat volledig afkoelen.
Culinair
- Laura's Bakery
- Adobe Stock