/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F05%2FOv6lso0t4tv2BV1747123973.jpg)
Ingrediënten:
Voor vier personen
- 800 gram bloemkool
- 600 gram aardappelschijfjes
- 300 gram rundergehakt
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 50 gram geraspte oude kaas
- 250 milliliter slagroom
- 75 milliliter melk
- 2 eieren
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- snuf nootmuskaat
- enkele takjes verse peterselie
- peper en zout naar smaak
Zo maak je een bloemkool-ovenschotel met kaassaus:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met wat olie of boter.
- Snijd de bloemkool in roosjes van gelijke grootte. Breng een pan water aan de kook en blancheer hierin de bloemkool samen met de aardappelschijfjes gedurende 5 minuten. Giet af en laat uitlekken.
- Snipper de ui en snijd de paprika in kleine stukjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui glazig.
- Voeg het rundergehakt toe aan de pan en bak het rul. Doe vervolgens de paprika erbij en bak nog een paar minuten mee. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Schep daarna de bloemkool voorzichtig door het gehaktmengsel.
- Klop in een kom de slagroom, melk en eieren los met een garde. Voeg hier de kerriepoeder, nootmuskaat, peper, zout en de geraspte oude kaas aan toe. Roer goed door tot een romige saus.
- Verdeel het gehakt-bloemkoolmengsel over de bodem van de schaal. Schenk hier de helft van de kerriesaus over.
- Dek af met de aardappelschijfjes en giet de rest van de saus eroverheen. Bestrooi het geheel met de geraspte Parmezaanse kaas.
- Zet de schaal in de oven en bak het gerecht circa 35 minuten, tot de bovenkant goudbruin en licht knapperig is.
- Garneer vlak voor het serveren met wat fijngehakte peterselie.
Culinair
- Leuke Recepten
- Adobe Stock