Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Om van te smullen: worteltaart met monchou-topping

Deze kruidige worteltaart met frisse monchou-topping is een traktatie voor elk moment. Serveer ‘m bij de koffie als er bezoek is, of geniet van een plakje in alle rust, met je gezicht in de zon. Gemakkelijk om te maken, verrukkelijk om op te eten!

Worteltaart

Ingrediënten:

  • 200 gram MonChou-roomkaas
  • 200 gram geraspte wortel
  • 150 gram bloem
  • 150 gram kristalsuiker
  • 100 gram poedersuiker
  • 60 gram grofgehakte walnoten
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 150 milliliter milde olijfolie
  • 3 eieren
  • 1 sinaasappel
  • ½ eetlepel kaneel
  • ½ eetlepel koek- en speculaaskruiden
  • 1½ theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • snuf zout

Zo maak je een worteltaart met monchou-topping:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm in en bekleed eventueel met bakpapier.
  2. Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, suiker, kaneel, koek- en speculaaskruiden en een snuf zout.
  3. Rasp de schil van de sinaasappel boven de kom en roer dit erdoor.
  4. Voeg de olie toe en meng kort. Voeg dan de eieren één voor één toe en mix tot een glad beslag.
  5. Spatel de geraspte wortel en walnoten luchtig door het beslag.
  6. Giet het beslag in de vorm en bak de cake in 40 à 45 minuten gaar. Controleer of de cake gaar is met een satéprikker: komt die er schoon uit, dan is de cake klaar. Laat daarna de cake volledig afkoelen op een rooster.
  7. Klop voor de topping de roomkaas, roomboter, poedersuiker en vanille-extract tot een romig geheel.
  8. Smeer de topping royaal over de afgekoelde cake en garneer eventueel met wat extra walnoten of sinaasappelrasp.
Culinair
  • MonChou
  • Adobe Stock