/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F05%2FYOTZlPoyr7aca91747039800.jpg)
Ingrediënten:
- 200 gram MonChou-roomkaas
- 200 gram geraspte wortel
- 150 gram bloem
- 150 gram kristalsuiker
- 100 gram poedersuiker
- 60 gram grofgehakte walnoten
- 50 gram ongezouten roomboter
- 150 milliliter milde olijfolie
- 3 eieren
- 1 sinaasappel
- ½ eetlepel kaneel
- ½ eetlepel koek- en speculaaskruiden
- 1½ theelepel bakpoeder
- 1 theelepel vanille-extract
- snuf zout
Zo maak je een worteltaart met monchou-topping:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm in en bekleed eventueel met bakpapier.
- Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, suiker, kaneel, koek- en speculaaskruiden en een snuf zout.
- Rasp de schil van de sinaasappel boven de kom en roer dit erdoor.
- Voeg de olie toe en meng kort. Voeg dan de eieren één voor één toe en mix tot een glad beslag.
- Spatel de geraspte wortel en walnoten luchtig door het beslag.
- Giet het beslag in de vorm en bak de cake in 40 à 45 minuten gaar. Controleer of de cake gaar is met een satéprikker: komt die er schoon uit, dan is de cake klaar. Laat daarna de cake volledig afkoelen op een rooster.
- Klop voor de topping de roomkaas, roomboter, poedersuiker en vanille-extract tot een romig geheel.
- Smeer de topping royaal over de afgekoelde cake en garneer eventueel met wat extra walnoten of sinaasappelrasp.
Culinair
- MonChou
- Adobe Stock