/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F05%2Fk3AEqjOUbvWjbq1746711323.jpg)
Ingrediënten:
- 240 gram bastognekoeken
- 200 gram bloem + wat extra voor het bestuiven
- 200 gram ongezouten roomboter
- 180 gram fijne kristalsuiker
- 16 gram bakpoeder
- 4 eieren
- 2 appels
- 1 zakje vanillesuiker
- snufje zout
- boter om de vorm in te vetten
Zo bak je een cake met appels en bastogne:
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakeblik van ongeveer 30 centimeter in met boter en bestuif met bloem.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes. Breek de bastognekoeken in grove stukken. Meng de appel en koek met een eetlepel bloem, zo zakken ze minder naar de bodem tijdens het bakken.
- Klop de boter met de kristalsuiker en vanillesuiker in 5 minuten luchtig en romig. Voeg daarna één voor één de eieren toe. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige volledig is opgenomen. Voeg ook een snuf zout toe.
- Meng 200 gram bloem met het bakpoeder. Spatel dit rustig door het boter-eimengsel. Voeg dan de appel en bastogne toe en schep luchtig door het beslag.
- Giet het beslag in de vorm en strijk glad. Bak de cake in 50 tot 60 minuten goudbruin en gaar. Controleer met een satéprikker: komt die er schoon uit, dan is de cake klaar.
Tip: laat de cake even afkoelen in de vorm en stort 'm dan op een rooster. Lauwwarm is hij het allerlekkerst – zeker met een likje gezouten boter.
Culinair
- Zoete Zusjes
- Adobe Stock