/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F05%2Fg6iN7omUj7Pyrl1746696216.jpg)
Ingrediënten:
Voor vier personen
- 500 gram voorgekookte aardappelschijfjes
- 400 gram rundergehakt
- 120 gram rode pesto
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 200 milliliter slagroom
- 4 tomaten
- 1 ui
- 1 prei
- 1 courgette
- 1 theelepel paprikapoeder
- peper en zout naar smaak
- scheutje olijfolie
Zo maak je een ovenschotel met courgette en gehakt:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met een beetje olie.
- Snijd de ui in halve ringen en de prei in dunne ringen. Fruit beide kort in een pan met wat olijfolie.
- Voeg het gehakt toe, bak rul en gaar. Breng op smaak met peper, zout en het paprikapoeder. Roer tot slot de rode pesto erdoor en zet het vuur uit.
- Snijd de tomaten en courgette in dunne plakjes.
- Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal en leg daar de tomatenplakjes op.
- Schep vervolgens het gehaktmengsel er gelijkmatig bovenop en verdeel de courgetteplakjes dakpansgewijs als laatste laag.
- Giet de slagroom over de schotel. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak 30 minuten.
- Haal na 30 minuten de schaal kort uit de oven en strooi de Parmezaanse kaas over de bovenkant.
- Zet terug in de oven en bak nog 15 minuten tot de kaas mooi gesmolten en licht goudbruin is.
- Laat de schotel even rusten voordat je ‘m aansnijdt. Serveer met een frisse salade of wat knapperig (stok)brood.
Culinair
- Brenda Kookt
- Adobe Stock