Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Smullen maar: ovenschotel met courgette en gehakt

Zin in iets hartigs, zonder uren in de keuken te staan? Deze ovenschotel met aardappel, gekruid gehakt en courgette is makkelijk om te maken én lekker. Met rode pesto en een laagje gesmolten Parmezaanse kaas als extra smaakmakers: smullen maar!

Ovenschotel

Ingrediënten:

Voor vier personen

  • 500 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 400 gram rundergehakt
  • 120 gram rode pesto
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 200 milliliter slagroom
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak
  • scheutje olijfolie

Zo maak je een ovenschotel met courgette en gehakt:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met een beetje olie.
  2. Snijd de ui in halve ringen en de prei in dunne ringen. Fruit beide kort in een pan met wat olijfolie.
  3. Voeg het gehakt toe, bak rul en gaar. Breng op smaak met peper, zout en het paprikapoeder. Roer tot slot de rode pesto erdoor en zet het vuur uit.
  4. Snijd de tomaten en courgette in dunne plakjes.
  5. Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal en leg daar de tomatenplakjes op.
  6. Schep vervolgens het gehaktmengsel er gelijkmatig bovenop en verdeel de courgetteplakjes dakpansgewijs als laatste laag.
  7. Giet de slagroom over de schotel. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak 30 minuten.
  8. Haal na 30 minuten de schaal kort uit de oven en strooi de Parmezaanse kaas over de bovenkant.
  9. Zet terug in de oven en bak nog 15 minuten tot de kaas mooi gesmolten en licht goudbruin is.
  10. Laat de schotel even rusten voordat je ‘m aansnijdt. Serveer met een frisse salade of wat knapperig (stok)brood.
Culinair
  • Brenda Kookt
  • Adobe Stock