/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F05%2FxHX5kPZo9KPd8N1746698120.jpg)
Beetje mosterd
En het geheime ingrediënt is...? Een beetje mosterd! Het is zo’n typische vondst: eenvoudig, eigenzinnig en verrassend lekker. Mosterd geeft de tonijnsalade net dat beetje pit en een frissere smaak. Daarnaast maakt mosterd de tonijnsalade romiger en smeuïger, en is het dus een goed alternatief of aanvulling op mayonaise. Een (thee)lepel mosterd in je tonijnsalade? Doen dus!
Ingrediënten:
- 1 blikje tonijn (ongeveer 160 gram)
- 1 rode ui
- paar kleine augurkjes
- 1 theelepel mosterd
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 theelepel poeder
- 1 eetlepel verse peterselie, bieslook en/of dille – net wat jij lekker vindt
- peper en zout naar smaak
- paar kappertjes (optioneel)
Zo maak je de tonijnsalade:
- Snijd de augurk in kleine blokjes. Snipper het rode uitje fijn en snijd de verse kruiden (peterselie, bieslook en/of dille naar keuze) fijn.
- Laat de tonijn goed uitlekken en doe ‘m in een kom, samen met de augurk en het uitje.
- Voeg de Griekse yoghurt toe en een lepel mosterd. Meng alles door elkaar tot het één smeuïg geheel wordt.
- Breng de salade verder op smaak met wat paprikapoeder, peper en zout – proef tussendoor even en voeg eventueel naar smaak meer toe. Je kunt ook nog een paar kappertjes toevoegen.
- Als laatste gaan de verse kruiden erbij. Roer nog één keer goed door en klaar is je tonijnsalade. Geniet ervan!
Culinair
- Adobe Stock