/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F05%2FQRBkJgCS7ZdRMW1746690248.jpg)
Ingrediënten:
- 350 gram verse aardbeien
- 300 gram volle kwark
- 175 milliliter slagroom
- 100 gram theekoekjes
- 100 gram kristalsuiker
- 40 gram ongezouten roomboter
- 7 blaadjes gelatine
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel vanille-aroma
- ½ theelepel limoenrasp

Het ideale moederdagcadeau
Geef je naast een lekkere kwarktaart ook graag een ander cadeau voor Moederdag? Via deze link ontvang je drie nummers van Noorderland voor maar €15. Leuk voor moeders – maar natuurlijk ook voor een vriendin, zus of als cadeau aan jezelf!
Zo maak je een aardbeien kwarktaart:
- Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in.
- Verkruimel de koekjes (in een keukenmachine of met de hand in een theedoek). Smelt de boter en meng dit door de koekkruimels. Druk het mengsel stevig op de bodem van de vorm. Zet in de koelkast om op te stijven.
- Laat de blaadjes gelatine 5 tot 10 minuten weken in koud water.
- Doe de aardbeien, suiker, citroensap, vanille-aroma en limoenrasp in een steelpan. Verwarm zachtjes tot de suiker is opgelost en pureer glad met een staafmixer. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door de warme aardbeienpuree tot ze volledig zijn opgelost. Laat dit mengsel circa 30 minuten afkoelen tot het lobbig is.
- Klop de slagroom stijf. Meng de afgekoelde aardbeienpuree met de kwark en roer het zakje vanillesuiker erdoor. Spatel de slagroom voorzichtig door het mengsel.
- Giet het kwarkmengsel op de koekbodem en strijk glad. Laat de taart minstens 3 à 4 uur opstijven in de koelkast, liever nog een hele nacht. Hoe langer, hoe lekkerder!
- Werk de kwarktaart eventueel af met slagroomtoefjes, verse aardbeien of wat extra limoenrasp.
Culinair
- Eef Kookt Zo
- Adobe Stock